1,5 meter maatregelen

Bekijk de huisregels en veelgestelde vragen!

Door de nieuwe Coronamaatregelen zijn wij gesloten. We proberen voor alle voorstellingen in deze periode een nieuwe datum te vinden.

*In dit theaterseizoen is alles anders dan anders. Zo is het niet mogelijk om een abonnement af te sluiten. U kunt uw kaarten gewoon online of bij de kassa reserveren.

Veiligheid voorop

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. We hebben uw hulp daar wel bij nodig, en er zijn een paar belangrijke voorwaarden. Zo is het noodzakelijk om vooraf uw kaarten te reserveren, zijn er duidelijke looproutes, aangepaste zaalplattegronden en maken wij veelvuldig schoon.

Huisregels

Hieronder zetten we onze nieuwe, toegevoegde, huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en prettig bezoek voor u op een rij. Leest u ze even door?
Bent u bij ons te gast, dan gaat u akkoord met de onderstaande regels, om uzelf, maar ook de andere bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.

 • U kunt uw kaarten vooraf online, telefonisch of bij de kassa bestellen. Onze kassa is voorafgaand aan de voorstelling geopend, maar hier kunt u alleen pinnen.
 • Voor het reserveren van een rolstoelplek kunt u mailen naar info@stadsgehoorzaalkampen.nl
 • Het reserveren van kaarten is zonder rij- en stoelnummer. Onze medewerkers wijzen u een plaats toe, met inachtneming van de voorgeschreven afstand tussen bezoekers.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Wanneer u in de Grote Zaal zit kunt u uw mondkapje afzetten.
 • We stellen bezoekers online en bij binnenkomst een aantal vragen over hun gezondheid (verplichte gezondheidscheck). Heeft u of de mensen in uw gezelschap klachten, dan kunt u helaas niet naar de voorstelling.
 • Met corona-gerelateerde klachten kunt u uw kaarten nog tot 12:00 uur op de dag van de voorstelling teruggeven. U krijgt dan het geld van uw kaartje retour.
 • Ons ventilatie-systeem voldoet aan alle eisen die het RIVM heeft opgesteld.
 • Kom niet eerder dan 20 minuten voor aanvang.
 • De toiletten zijn geopend voor én na de voorstelling. Voorkom zoveel mogelijk toiletgebruik, gaat u tijdens de voorstelling naar het toilet dan kunt u daarna niet terugkeren naar uw oorspronkelijke plaats.
 • Er is geen pauze tijdens de voorstelling. Zolang het maximum aantal gasten in de foyers op dertig staat, is er ook geen voor- of nazit.
 • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel.
 • Houd u aan de aangegeven routing en houd 1,5 meter afstand.
 • Blijf thuis bij verkoudheid, griepklachten of koorts. Als u ons ‘s ochtends voor 12:00 uur informeert, dan krijgt u uw geld retour.
 • Kom zo min mogelijk met het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook ter plekke nog een kaartje kopen?
Ja, dit is mogelijk. Op de avond van de voorstelling is de kassa geopend, betalen kan alleen met pin.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?
U kunt meerdere kaarten tegelijk bestellen. Op de avond van de voorstelling is het alleen mogelijk om naast iemand te zitten die uit hetzelfde huishouden komt. Bent u uit verschillende huishoudens, dan zullen wij u placeren met 1,5 meter tussenruimte.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?
We hebben uiteenlopende maatregelen genomen waardoor onze bezoekers, ons personeel en onze artiesten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Enkele van deze maatregelen zijn:

 • Er zijn aangepaste routes gecreëerd waardoor u met zo min mogelijk oponthoud naar de plek in de zaal geleid wordt.
 • Alle beschikbare stoelen hebben altijd een afstand van minimaal 1,5 meter: voor, achter en naast u. U zit alleen direct naast iemand uit uw eigen huishouden of sociale eenheid, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Bezoekt u de voorstelling met iemand uit een ander huishouden, dan plaatsen wij u in de zaal op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Bij de ingang vindt een checkgesprek plaats om te bepalen of uw bezoek een risico oplevert.
 • We leven de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM na.
 • Er staan in de gangen pompjes met desinfecterende handgel.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?
Als u last heeft van klachten op de dag van de voorstelling, laat u dat weten via info@stadsgehoorzaalkampen.nl.

Door vooraf te mailen of te bellen zorgen we ervoor dat u het bedrag van uw kaarten terug krijgt.

Bij welke klachten blijft u thuis?

 • Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
 • Heeft u verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Heeft een van uw huisgenoten verkoudheidsklachten en koorts? Dan blijft u ook thuis!

Naast wie mag ik zitten in de zaal?
Personen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten kunnen naast elkaar zitten in de zaal. Bezoekt u de voorstelling met iemand waar u afstand van moet houden, dan krijgt u plaatsen toegewezen met 1,5 meter afstand.

Waar zit ik straks in de zaal?
U koopt een kaartje zonder rij- en stoelnummer. Voor aanvang van de voorstelling krijg u een plekje in de zaal aangewezen door onze medewerker. Tussen bezoekers uit verschillende huishoudens zit minstens 1,5 meter afstand.

Hoe werkt het met rolstoelplekken?
In de zaal zijn twee rolstoelplekken. Neem voor reservering hiervan contact op met de kassa.

Hoe lang van tevoren is het theater geopend?
De deuren van de hoofdingang gaan altijd een half uur voor aanvang open.

Is de bar geopend?
Zolang het maximum aantal bezoekers in de foyers op dertig staat, is er geen voor- of nazit mogelijk bij voorstellingen in de Grote Zaal waarbij het aantal bezoekers hoger is dan dertig.

Kan ik gebruikmaken van het toilet?
Onze toiletten worden grondig gereinigd, maar we vragen u alleen in hoge nood van ons toilet gebruik te maken.

Kan ik mijn handen desinfecteren?
Ja, de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Er staat een desinfectiepaal bij de ingang en in de toiletten kunt u gebruikmaken van desinfecterende handgel en zeeppompjes.