Muziek

De Nedersaksen

Koop kaarten Koop kaarten
Krijg je geen genoeg van de succesvolle podcast De Nedersaksen? Dan hebben we onmeunig goed nieuws want De Nedersaksen gaan het theater in! In 2023 trekt de caravaan met uiteraard Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers langs een groot aantal theaters om het publiek gedurende anderhalf uur mee te nemen richting de roemrijke Hanzetijd en uiteraard koppelen we dit aan de Nedersaksische cultuur. De Nedersaksen LIVE is niet enkel een terugblik in de tijd maar ook een kijk op het heden. Deze vermakelijke voorstelling krijgt ondersteuning van mooie animaties om de verhalen over de Hanze en het Nedersaksische gebied goed te ondersteunen.

En hoe dat er in de praktijk uit gaat zien? Uiteraard is de basis van deze vermakende avond de podcast De Nedersaksen! Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers als verhalenvertellers die ook de rol van gastheer op zich nemen. Elke avond is er een andere lokale gast (met naam en faam) om te praten over de Nedersaksische cultuur en taal, dit gesprek wordt afgewisseld met livemuziek van de gebroeders Roo, inmiddels een bekende naam bij luisteraars van De Nedersaksen. Vriend van de show, dialectoloog Harrie Scholtmeijer, is ook van de partij en bespreekt elke voorstelling een lokaal taalfenomeen. Uiteraard neemt Hendrik Jan Bökkers zijn gitaar mee om elke avond twee liedjes te spelen en de verhalen achter deze nummers te vertellen.

De Nedersaksen LIVE is een theatervoorstelling voor Nedersaksen en Randstedelingen, voor boeren, burgers en buitenlui, voor iedereen met een liefde voor mooie taal en nog betere verhalen. Elke avond heeft een eigen inhoud maar altijd een laagdrempelige instap. De Nedersaksen LIVE is een gezamenlijke productie van Hedon, Overijsselacademie en Zwolse Theaters met financiële ondersteuning van de Gemeente Zwolle.
Grote Zaal
Ticketprijzen
Theaterpashouder
  • Rang 1 €19.50
  • Rang 2 €19.50
Normaal
  • Rang 1 €0.00
  • Rang 2 €0.00

Per boeking worden er €1,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets via de mail is gratis.

dinsdag 18 april 2023 20:15 uur
Bestel kaarten