Neem eens een kijkje bij onze buren:

De culturele instellingen van Kampen (Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum, de Bibliotheek en Quintus) werken samen onder de noemer SAMBiQ. Dit samenwerkingsverband blijkt een goede zet en krijgt veel voor elkaar op cultureel vlak. Het onderlinge contact intensiveert de afgelopen jaren en dat werpt vruchten af.

Zo komen er elke seizoen via platform KUNST & KIND (een initiatief van SAMBiQ) zo’n 2000 kinderen in contact met cultuur door workshops te volgen en voorstellingen te bezoeken. Ook wordt er samengewerkt bij projecten zoals Kinderboekenweek of Open Monumentendag.

Door aan de slag te gaan met maatschappelijke thema’s zetten we gericht in op het sociale domein: vooral participatie, jongeren en laaggeletterdheid kunnen de komende jaren rekenen op aandacht. 

Ook ontwikkelen we samen met Kampen Partners en lokale ondernemers culturele jaarthema’s: ‘Hanze in de Nacht’ was succesvol. ‘Terug naar Kampen’ is een sterk concept dat vorm krijgt. Deze projecten bieden mogelijkheden voor alle Kampenaren binnen onze gemeente. Er staan mooie dingen te gebeuren!

Het Beste van Kampen

Als culturele organisatie zijn wij betrokken bij Het Beste van Kampen (een samenwerking vanuit WIJZ Kampen en SAMBiQ), een initiatief dat zich inzet voor de samenkomst van cultuur en ouderen (55+ tot 100+). Het Beste van Kampen richt zich op ouderen die best wat meer zouden willen doen, maar voor wie het bestaande culturele aanbod inhoudelijk of om logistieke, fysieke, mentale of financiële belemmeringen onvoldoende aansluit.

Het doel is om op een creatieve manier de leefbaarheid te vergroten en sociale interactie te bevorderen. Het Beste van Kampen bereikt dit door samen te werken met professionele partners en enthousiaste particulieren en verenigingen. De organisatie biedt haar expertise aan om zowel nieuwe als bestaande projecten succesvol te realiseren. Versterking, inspiratie en verbinding staan hierbij centraal.

Neem een kijkje bij onze cultuurburen:

De Stadskazerne
Het Stedelijk Museum Kampen
De Bibliotheek
Het Stadsarchief
Quintus