Expositie

Tijdens het theaterseizoen hangen er wisselende exposities in onze gangen! Kom gerust eens kijken. De expositie is te bezichtigen op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan een voorstelling.

Titi Zaadnoordijk

Titi Zaadnoordijk (1960) is beeldend kunstenaar, dichter en performer. Ze woont en werkt in Scherpenzeel Friesland, middenin het natuurgebied de Rottige Meente.

Titi ging naar de Kunstacademie in Utrecht en werkte daar de eerste 15 jaar van haar carrière als professioneel beeldend kunstenaar.

Al heel vroeg in haar loopbaan, toen ze nog op de kunstacademie zat, vond Titi haar eigen thematiek en vorm: ze pelt de buitenkant, de uiterlijkheden en de opsmuk af, waarna de essentie overblijft. Titi is niet uit op vernieuwing, maar op verdieping. Zij volgt een eeuwenoude traditie van kunstenaarschap, om steeds meer meester te worden over haar eigen signatuur. Titi werkt aan een oeuvre.

Ze maakt o.a. tekeningen, linoleumdrukken, objecten en kunstenaarsboeken. Ook fluistert ze gedichten. Titi tekent zoals ze schrijft. Rake lijnen, weinig woorden maar vol expressie, ze werkt vanuit de kracht van de eenvoud.

In de Stadsgehoorzaal toont Titi werk uit haar tentoonstelling:

Visvrouwen en kabeljauw. Het thema is visserij en de strijd om het bestaan.

Er zijn lino’s en tekeningen van vrouwen in klederdracht, met veelvormige mutsen en kleurige jurken.

Titi gebruikte oude zeekaarten om lino’s op te drukken. De waterkaarten vertonen de sporen van de vorige gebruikers. Het verleden is voelbaar.

Ook in de tekeningen zien we meerdere betekenislagen, Titi tekent de vrouwen met krijt, potlood of Oost-Indische inkt en voegt vervolgens met naald en draad vissen toe, letterlijk meer tactiel.

Onderliggend thema is (de strijd om) het bestaan, het harde werken, een passie die ook een noodzaak kan zijn of een gevangenis.

Bij Titi is het wat het is, wars van pretenties, geen zwaardoenerij maar relativering die het leven dragelijk maakt. Humor. Titi’s werk geeft moed.

Titi Zaadnoordijk