Expositie

Tijdens het theaterseizoen hangen er wisselende exposities in onze gangen! Kom gerust eens kijken. De expositie is te bezichtigen op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan een voorstelling.

Karin Hoogesteger

One Thought, Fills Immensity

‘Mijn schilderijen zijn een uiting van filosofische en psychologische vraagstukken die in mezelf spelen. Over de menselijke natuur, het ontstaan en het bestaan van de mens. Over psyche en werkelijkheid, en onze dualistische maatschappij. Over hoe een mens gevormd wordt en of het de antwoorden op zijn vragen krijgt, en –vooral- óf er wel een juist antwoord bestaat.’ Aldus Karin Hoogesteger.

Voor de tentoonstelling in de stadsgehoorzaal heeft Karin een selectie gemaakt van werken uit de afgelopen 12 jaar.
Gedurende deze 12 jaar verschoof het accent in Karin haar schilderijen geleidelijk van de psyche van de mens, naar de relatie van de mens met de natuur. De vraag ‘Hoe beinvloedt de mens zijn / haar omgeving?’ is in de plaats gekomen van het eerdere vraagstuk: ‘Hoe wordt de mens gevormd door de omgeving?’

Deze verschuiving is goed te zien in de onderwerpkeuze van de schilderijen.
Toch zie je het duidelijke handschrift van de maker in al het werk terug. In een poging de wereld met een naieve blik te bekijken, zonder oordeel te vellen, laat Karin zich overweldigen door de schoonheid van een scène. Ze weet dit dusdanig af te beelden dat de kijker zich onderdeel voelt van het schilderij. De dromerige atmosfeer geeft de toeschouwer echter de ruimte om zijn eigen verhalen weerspiegeld te zien in de schilderijen.

Karin Hoogesteger (Emmeloord, 1973) volgde de lerarenopleiding Tekenen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hierna volgde zij de kunstacademie Constantijn Huijgens in Kampen (thans Zwolle), richting illustratie.
Na zeven jaar kunstonderwijs begon Karin Hoogesteger als illustrator te werken. Uiteindelijk heeft ze de overstap gemaakt naar full-time schilder. Haar werk hangt wereldwijd. In Nederland wordt haar werk vertegenwoordigd door diverse galeries.

Meer zien en lezen? Naast vele afbeeldingen van haar schilderijen van de laatste 10 jaar, en aankondigingen van lopende en komende exposities, bevat haar website ook een uitgebreid archief van nieuwsbrieven en andere overpeinzingen.
www.karinhoogesteger.nl