Expositie

Tijdens het theaterseizoen hangen er wisselende exposities in onze gangen! Kom gerust eens kijken. De expositie is te bezichtigen op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan een voorstelling.

Minh Tran

Momenteel is in de Stadsgehoorzaal in Kampen de tweede expositie van dit theaterseizoen te bezichtigen.

Er is werk te zien van de Kampense kunstenaar/illustrator Minh Tran (1965-2020). In het najaar van 2020 heeft in de Stadskazerne een eerste, postume tentoonstelling van zijn werk plaatsgevonden. De afgelopen twee jaar is er echter in zijn nalatenschap meer werk gevonden, dat nu in de Stadsgehoorzaal getoond wordt.

Minh Tran is in 1965 in het toenmalige Saigon geboren. In 1981 is hij met zo’n 90 andere Vietnamese bootvluchtelingen uit de Zuid-Chines Zee opgepikt door de bemanning van de Nederlandse gastanker Antilla Bay. Voor ruim 40 landgenoten kwam die redding te laat. Na een verblijf op de Filippijnen is Minh in 1982 naar Nederland gekomen. Na het behalen van het Havo-diploma is hij gaan studeren aan de kunstacademie in Kampen. In 1995 is Minh Tran succesvol afgestudeerd als redactioneel illustrator en heeft hij zich in Amsterdam gevestigd. Daar heeft hij enkele jaren gewerkt voor bladen en tijdschriften, zoals Elegance. Eind jaren ‘90 is Minh teruggekeerd naar Kampen, waar hij tot aan zijn vroege dood in 2020 heeft geleefd en gewerkt.

Het werk dat in de Stadsgehoorzaal te zien is, is van klein formaat, kleurrijk en heel fantasievol. Minh Tran beschikte over een fijnzinnige teken- en schildertechniek. Ook de techniek van het sjabloneren beheerste hij tot in zijn vingertoppen.

Het is een verkooptentoonstelling. De helft van het aankoopbedrag wordt gedoneerd aan KWF-Kankerbestrijding. De expositie is te bezoeken tijdens kassa-uren, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling.

De expositie duurt tot en met woensdag 28 december 2022.