Nederlandse Bachvereniging

Het beste op het gebied van klassiek!

Als je op zoek bent naar een bijzondere ervaring van de muziek van Johann Sebastian Bach, dan kun je in ons theater terecht. We zijn trots dat de Nederlandse Bachvereniging jaarlijks bij ons speelt.

Johann Sebastian Bach werd geboren op 21 maart 1685 in Eisenach, een klein stadje in de Duitse provincie Thüringen. In die tijd werd het muziekleven daar beheerst door één grote familie: de familie Bach

De Nederlandse Bachvereniging, opgericht in 1921, is een vooraanstaand ensemble dat zich toelegt op het uitvoeren van de werken van deze beroemde componist. De muziek wordt met veel passie en respect gespeeld. Door gebruik te maken van historische instrumenten en onderzoek naar de intenties van Bach, levert de Bachvereniging uitvoeringen van hoge kwaliteit. De uitvoeringen van de Bachvereniging zijn niet alleen voor Bach-liefhebbers interessant, maar zeker ook voor liefhebbers van klassieke muziek.

Bach’s muziek, die meer dan 300 jaar geleden werd gecreëerd, blijft vandaag de dag nog steeds relevant en inspirerend. Zijn meesterwerken omvatten een breed scala aan genres, waaronder symfonieën, concerten, cantates en nog veel meer. Tegenwoordig geniet je van Bach’s muziek via streamingsdiensten, maar een concert in het echt bijwonen is pas bijzonder. De musici van de Bachvereniging spelen niet in onze theaterzaal, maar we maken graag gebruik van de prachtige Bovenkerk of Burwalkerk in Kampen.

Voor het actuele aanbod van de Bachvereniging in Kampen, verwijzen we je graag naar het programma. Dit seizoen staan twee concerten op het programma: Magnificat! en Monumentale Motetten.