Dudok Muziekdagen

Tsjaikovski I: een Russisch sprookje

Tsjaikovski-cyclus door het Dudok Quartet

Koop kaarten Koop kaarten
Al heel vroeg schreef Tsjaikovski een tien minuten durend strijkkwartetje. Direct bij de eerste noten trekt hij je zijn kenmerkende sprookjeswereld in. Tsjaikovski kan je als geen ander uit de realiteit halen en meevoeren naar een magische plek waarin alles een extra glans lijkt te hebben.
Zes jaar later componeerde hij zijn eerste officiële strijkkwartet. Daarmee schiep hij één van de grootste hits uit geschiedenis van het genre, met als hoogtepunt het Andante Cantabile, misschien wel het mooiste langzame deel ooit geschreven.

Dudok & Tsjaikovski
Het Dudok Quartet heeft een grote fascinatie voor Tsjaikovski. Ze namen al zijn strijkkwartetten op en voeren ze tijdens de Dudok Muziekdagen voor het eerst integraal uit! Een kijkje in de huiskamer van één van de meest aansprekende en veelzijdige componisten uit de 19e eeuw, én in de repetitiestudio van de Dudoks, waar ze ontelbare uren doorbrachten met zijn muziek. Waar voel je je thuis, en bij wie? Wat betekent 'thuis'? In het openingsconcert van de Dudok Muziekdagen Kampen gaat Judith terug naar de stad waar ze opgroeide. Vanuit haar vroegste muzikale herinnering neemt ze je mee in haar persoonlijke verhaal, met muziek als rode draad. Een verhaal over familie, God, weggaan en weer thuiskomen. En over hoe muziek ook een 'thuis' kan zijn.

Dit programma is onderdeel van de Dudok Muziekdagen Kampen. Tijdens de Dudok Muziekdagen, 16 t/m 19 mei, nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie maken onder andere Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein hun opwachting. Benieuwd naar andere programma's? Kijk op dudokmuziekdagen.nl
Broederkerk Lemkerzaal
Ticketprijzen
Normaal
  • Rang 1 €20.00

vrijdag 17 mei 2024 16:00 uur
Bestel kaarten