Dudok Muziekdagen

Naar bed met Bach

Hannes Minnaar

Koop kaarten Koop kaarten
Waar breng je thuis de meeste tijd door? Misschien wel in de slaapkamer. Niets fijner dan een goede nachtrust. Maar wat als je je niet thuis voelt in je slaapkamer, omdat je gekweld wordt door slapeloosheid? Het verhaal gaat dat graaf Hermann Carl von Keyserlinck zijn huisclavecinist Goldberg opdracht gaf delen te spelen uit een cyclus die Bach had gecomponeerd om zijn nachtrust te bevorderen.
Hannes Minnaar, die niet ver van Kampen opgroeide en inmiddels is uitgegroeid tot een wereldberoemde pianist, voert de Goldbergvariaties in zijn geheel uit, maar reken maar dat je niet in slaap valt bij zijn betoverende spel!

Zijn interpretatie van deze meesterwerkcompositie van Johann Sebastian Bach is een sublieme combinatie van virtuositeit, diepgang en emotionele rijkdom. Minnaar weet met zijn verfijnde pianospel de nuances van elke variatie tot leven te brengen en neemt luisteraars mee op een betoverende muzikale reis. Zijn onderscheidende benadering en technische briljantie hebben deze uitvoering tot een adembenemende en gedenkwaardige ervaring gemaakt voor liefhebbers van Bach's meesterwerk. Met zijn meeslepende vertolkingen heeft Minnaar de Goldberg Variaties opnieuw tot de hoogten van bewondering en waardering gebracht.

Dit programma is onderdeel van de Dudok Muziekdagen Kampen. Tijdens de Dudok Muziekdagen, 16 t/m 19 mei, nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie maken onder andere Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein hun opwachting. Benieuwd naar andere programma's? Kijk op dudokmuziekdagen.nl
Gouden Zaal
Ticketprijzen
Normaal
  • Rang 1 €20.00

zaterdag 18 mei 2024 17:15 uur
Bestel kaarten