Dudok Muziekdagen

Tsjaikovski III: Grande finale

Tsjaikovski-cyclus door het Dudok Quartet

Koop kaarten Koop kaarten
Tsjaikovski III: Grande finale
Het derde strijkkwartet van Tsjaikovski is zijn meest dramatische. Hij droeg het op aan zijn overleden vriend Ferdinand Laub, de als violist de première van zijn eerdere strijkkwartetten gaf. Het derde deel is een dodenmars waarin de muziek die vertelt over liefde, verdriet en wanhoop je bij de keel grijpt. Maar ook de lichtheid van het leven komt in dit derde kwartet ruimschoots aan bod. Niet voor niets is Tsjaikovski zo bekend geworden als balletcomponist.
De Dudoks eindigen hun Tsjaikovski-cyclus met eigen bewerkingen van de ‘seizoenen’ voor piano. Echte huiskamermuziek, niet bedoeld voor het grote theater, maar voor ‘thuis’.

Dudok & Tsjaikovski
Het Dudok Quartet heeft een grote fascinatie voor Tsjaikovski. Ze namen al zijn strijkkwartetten op en voeren ze tijdens de Dudok Muziekdagen voor het eerst integraal uit! Een kijkje in de huiskamer van één van de meest aansprekende en veelzijdige componisten uit de 19e eeuw, én in de repetitiestudio van de Dudoks, waar ze ontelbare uren doorbrachten met zijn muziek.

Dit programma is onderdeel van de Dudok Muziekdagen Kampen. Tijdens de Dudok Muziekdagen, 16 t/m 19 mei, nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie maken onder andere Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein hun opwachting. Benieuwd naar andere programma's? Kijk op dudokmuziekdagen.nl
Oude Foyer
Ticketprijzen
Normaal
  • Rang 1 €20.00

zondag 19 mei 2024 14:30 uur
Bestel kaarten