Dudok Muziekdagen

Tsjaikovsky II: Verborgen parel

Tsjaikovski-cyclus door het Dudok Quartet

Koop kaarten Koop kaarten
Tsjaikovsky II: Verborgen parel
Het tweede strijkkwartet van Tsjaikovski is zijn minst bekende. Opvallend genoeg beschouwde de componist zelf dit als één van zijn beste werken. Hij schreef het in één ruk op, bijna zonder erover na te denken. Het prachtige mijmerende eerste deel, het scherzo dat op kousenvoeten begint, maar naar het einde toe groots uitpakt, het zeer dramatische langzame deel en de uitbundige finale doen denken aan een kleine kamermuzikale versie van zijn prachtige opera’s. Uit de opera ‘Jevgeni Onegin’ bewerkten de Dudoks ‘Lensky’s aria’, waarmee ze dit tweede concert in de reeks besluiten.

Dudok & Tsjaikovski Het Dudok Quartet heeft een grote fascinatie voor Tsjaikovski. Ze namen al zijn strijkkwartetten op en voeren ze tijdens de Dudok Muziekdagen voor het eerst integraal uit! Een kijkje in de huiskamer van één van de meest aansprekende en veelzijdige componisten uit de 19e eeuw, én in de repetitiestudio van de Dudoks, waar ze ontelbare uren doorbrachten met zijn muziek.

Dit programma is onderdeel van de Dudok Muziekdagen Kampen. Tijdens de Dudok Muziekdagen, 16 t/m 19 mei, nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie maken onder andere Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein hun opwachting. Benieuwd naar andere programma's? Kijk op dudokmuziekdagen.nl
Broederkerk Lemkerzaal
Ticketprijzen
Normaal
  • Rang 1 €20.00

zaterdag 18 mei 2024 16:00 uur
Bestel kaarten