Dudok Muziekdagen

Wandeling van Verwondering

Muzikale wandeling met Vuur & Vlam, Gijs en Anna en Hollywood Trio

Koop kaarten Koop kaarten
Ontdek verrassende culturele parels in de historische binnenstad van Kampen tijdens een sfeervolle wandeltocht. Dwaal door schilderachtige straatjes en laat je op drie bijzondere locaties verrassen door de betoverende klanken van uiteenlopende artiesten. Na deze culturele ontdekkingsreis nodigen we je uit voor een ontmoeting met koffie, thee en inspirerende gesprekken. Een perfecte kans om samen na te genieten van een unieke culturele beleving.

De Wandeling van Verwondering start bij De Burgwal en brengt u naar 3 locaties waar een culturele verrassing op u wacht. De afstanden zijn bij elkaar niet meer dan 11 minuten lopen.

Vuur & Vlam: Glaswerk
Speciaal voor de Dudok Muziekdagen gaan de dansers van Vuur & Vlam Produkties de vloer op met pianist Micha Wink. De inspiratie voor deze performance halen ze uit verschillende werken van Philip Glass.

Kampen is al meer dan 10 jaar het thuis voor Vuur en Vlam, waar ze vanuit de Stadsgehoorzaal Kampen bijzondere dansvoorstellingen produceren. De voorstellingen raken maatschappelijke thema's of actuele onderwerpen. Daarbij zoeken ze graag naar crossovers met toneel, muziek, zang en beeldende kunst. Met onze voorstellingen halen we mensen ""uit hun hoofd"" en raken ze hun hart.

Gijs & Anna
Gitarist Gijs Idema en zangeres Anna Serierse spelen composities van hun albums ‘’Motus’’ (2020) en ‘’Cloud Studies’’ (2023) aangevuld door hun favoriete standards uit het American Songbook. De composities zijn voor een groot deel geïnspireerd op de steden waar zij studeerden en die ze hun thuis noemden. Gijs studeerde in New York en Anna in Trondheim. Nadat ze elkaar weer troffen in Amsterdam voegden ze het nieuwe repertoire bij elkaar en werd het een unieke reflectie van hun tijd in het buitenland. Muziek die balanceert tussen de sereniteit en rust van Trondheim en de drukte en chaos van New York.

Trio Sciolto
Voor strijktrio Sciolto is een concert in Kampen een thuiswedstrijd. Violiste Thirza van Driel groeide er op en altviolist Bas Egberts en celliste Esther de Boer zijn er docent. Het trio speelt al sinds hun conservatoriumtijd samen en de musici voelen zich al meer dan 15 jaar bij elkaar thuis. Hoe vertrouwd en veilig een thuis kan zijn, maar ook hoe het is als je huis en thuis moet achterlaten, laat Trio Sciolto horen in een gevarieerd programma, met muziek van onder andere Dohnany en Ilse Weber.

Let op: dit programma is niet rolstoel toegankelijk.

Dit programma is onderdeel van de Dudok Muziekdagen Kampen. Tijdens de Dudok Muziekdagen, 16 t/m 19 mei, nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen. Tijdens deze eerste editie maken onder andere Pieter Wispelwey, Hannes Minnaar, Shunske Sato, Shuann Chai, Mike Fentross, Hilary Summers en Maarten Ornstein hun opwachting. Benieuwd naar andere programma's? Kijk op dudokmuziekdagen.nl
De Burgwal
Ticketprijzen
Normaal
  • Rang 1 €15.00

zondag 19 mei 2024 10:00 uur
Bestel kaarten