Achter de schermen: Bijzonder uit eten in ons theaterrestaurant

Wil je een keer uit eten in een bijzondere omgeving? Kom dineren in ons theaterrestaurant Salon 1891 en geniet van een complete avond uit. Sinds januari koken onze theaterchefs Marjan en Thirza de lekkerste gerechten in een wisselend maandmenu. Daarom was ik heel nieuwsgierig wat onze theaterchefs zo leuk vinden aan koken voor het restaurant.

Marjan heeft mij verteld dat ze met haar recepten mensen wil verbinden en dat ze het gelukkigst wordt als ze mensen ziet genieten van haar eten. Spelen met smaken kent volgens haar geen grenzen en daardoor kan ze elke maand wat nieuws op tafel toveren. Als ik haar vraag waar ze haar inspiratie vandaan haalt, vertelt ze mij dat ze veel gereisd heeft maar dat ook sociale media en vrienden haar  inspireren. Thirza vind het super leuk om elke keer weer iets moois en lekkers op tafel te zetten! Ze vertelt mij dat het haar niet uitmaakt of ze voor veel of weinig mensen kookt. Het kan allemaal in ons theaterrestaurant. Vooral kleurrijk eten met verschillende kruiden en specerijen is haar ding. ‘En ik kan zeggen dat ik in het mooiste theater van Nederland kook, wat wil je nog meer?’ Vertelt ze mij trots en daar ben ik het volledig mee eens. 

Bezoek je binnenkort een voorstelling? Maak je theaterbezoek compleet en ga eerst lekker uit eten in onze sfeervolle salon. Zo beleef je een zorgeloze avond waar je niet alleen cultureel maar ook culinair verrast wordt! Ook als je niet naar een voorstelling gaat nodig ik je van harte uit in ons theaterrestaurant.

Salon 1891
Ons restaurant Salon 1891 ziet er echt uit als een oude salon. Vroeger had je beneden een damessalon en een herensalon. Mannen en vrouwen gingen toen nog apart van elkaar naar het theater. We hebben ons restaurant echt proberen na te maken als een oude salon uit 1891, het jaar waarin de Stadsgehoorzaal haar deuren opende. De eerste keer dat ik in de Salon kwam, was ik vol verbazing en verwondering hoe goed je de sfeer van vroeger kan voelen. Dit zag ik terug aan de kleuren en oude posters die aan de muren hangen. Ook komt het gevoel terug in de houten bar en de oude schouw. Jelle, de directeur van de Stadsgehoorzaal vertelt mij hoe zijn idee om een ruimte met alleen een gang en een paar kasten om te toveren tot een oude salon tot stand is gekomen. 

Samen met timmerman Adriaan Stam is Jelle gaan zitten voor het ontwerp. Het was voor hem belangrijk dat alles gemaakt werd van natuurlijke materialen. Daarnaast vertelt hij mij dat alles uit Kampen komt en dat de Stadsgehoorzaal dus alleen maar heeft samengewerkt met lokale ondernemers uit de stad. ‘Bezoekers komen hier graag en we horen vaak terug dat ze dit het mooiste plekje in het gebouw vinden’,vertelt Jelle trots aan mij. Door de stijl en het ontwerp denken mensen vaak dat dit het oudste gedeelte is van het gebouw en dat is het grootste compliment wat we kunnen krijgen want dan is onze missie geslaagd! Je kan niet alleen lekker eten in de salon, maar je kan het ook huren voor bijvoorbeeld een feestje of een bijeenkomst. Door de lage huurprijs is het toegankelijk voor iedereen. Zo kan iedere Kampenaar genieten van onze mooie salon!

Reserveren

Het reserveren van een tafeltje kan vanaf 1 persoon voor een vaste prijs van €35,00 p.p. Je kan zelf aangeven bij de reservering of je het vis/vlees menu of het vegetarische menu kiest. De prijs betaal je gemakkelijk vooraf online  en de drankjes reken je op de avond zelf af. Zelf hoop ik je graag een keer te zien in het mooiste theater van Nederland!

 

Mijn naam is Jody Noppert en sinds kort werk ik als Marketing en Communicatie medewerker in de Stadsgehoorzaal Kampen. De komende tijd zal ik jullie in mijn blogs meenemen en laten zien hoe het er achter de schermen bij de Stadsgehoorzaal aan toe gaat. Alles gaat voorbij komen, van het restaurant tot aan de techniek, dus kijk je gezellig mee?