Open Monumentendag 2024

Tijdens Open Monumentendag 2024 op 14 en 15 september ontdek je het theater op een andere manier. In Sporen – achter de schermen neem je een kijkje in het achterhuis van ons prachtige theater! Je ontmoet 5 kunstenaars op bijzondere plekken. Geschikt voor onze jongste en oudste theaterbezoekers! Loop rond, doe mee, geniet, ontdek of blijf hangen!

 

Paulien van Asperen – Weefster
Van natuurlijke materialen zoals wol en linnen maakt ze weefsels op handbediende weefgetouwen. Haar uitdaging? Vorm en kleur combineren zodat er diepte, beweging en het liefst een optische illusie ontstaat !

Roy Kieftenbeld – Percussionist/drummer
Roy speelt in verschillende bands (o.a. Soul&Bliss). Hij laat jou zien wat de muzikant ziet en meemaakt. Vooral als er iets misgaat, want wat gaat er dan om in het hoofd en hart van de muzikant? Wat zit er achter die glimlach?

Geertje Aalders – Illustrator
De geknipte illustraties van Geertje zijn kunstwerken en hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Vaak zijn het papercuts, maar Geertje maakt ook pentekeningen en illustraties in olieverf. De natuur is haar grootste inspiratiebron!

Rianne te Kaat – 3D street artist
In 2019 ruilde Rianne haar baan als productingenieur in voor een carrière in 3D-straatkunst. Haar ervaring in projectbeheer en ontwerp vormt de basis van haar muur- en vloerkunst. Ze werkt met klanten wereldwijd.

Jehudi van Dijk – Woord- en beeldkunstenaar
De woorden liggen voor je neus. Je hoeft ze alleen maar te combineren en vast te plakken. Je hoeft geen gedicht te schrijven, maar je mag er eentje in elkaar plakken met woorden en zinsneden die Jehudi in de loop der jaren uit tweedehands boeken heeft geknipt.

Locatie: Burgwal 84, ingang Nieuwe Markt
Tijdstip: Tussen 13.00 en 17.00 uur
Entree: gratis, aanmelden niet nodig